Skip to main content

Over ons

De Houten Waarheid is een initiatief van SKH en SHR. Twee ervaren instituten die sinds tientallen jaren hun eigen expertise hebben opgebouwd in de houtsector. Als leveranciers van betrouwbare en transparante test- en certificatieprocessen is het van wezenlijk belang dat beide partijen onafhankelijk en onpartijdig zijn. 

SKH certificeert producten, processen en personen voor bedrijven en organisaties in diverse sectoren (denk aan de bouw, bosbouw, industrie en veiligheid).

De nadruk ligt hierbij op de aandachtsgebieden waarbinnen het biobased materiaal hout wordt verwerkt en op hun toeleverende partijen. De basis van SKH ligt als keuringsinstantie in de houtbranche. Gaandeweg heeft SKH zich verbreed en verdiept om aan certificeringsverzoeken uit andere delen van de (hout-)bouwwereld te kunnen voldoen.

SHR test, adviseert en deelt kennis over houtsoorten, materiaalkeuze en verwerking. Van plaatmateriaal tot biobased halffabrikaten, van verf tot lijm en andere (bouw)materialen.

Ook deelt ze kennis over specifieke toepassingsgebieden, zoals renovatie, restauratie, energiezuinig bouwen, meubels en (scheeps-)interieurbouw.

Daarnaast biedt SHR vanuit haar jarenlange expertise en testkennis ook een opleidingsprogramma aan, bestaande uit diverse houtcursussen voor iedereen die professioneel met hout als bouwmateriaal te maken heeft (bekijk hier de verschillende cursussen).